duminică, 6 februarie 2011

dulceata de coji de portocale

Ingrediente:
12 portocale
2 lamai
4 cani apa
9 cani zahar




Preparere:

Se spala bine portocalele si lamaile.


Se iau pe rand portocalele si li se curata coaja, folosind ustensila de curatat cartofi.


Fasiile astfel rezultate se taie julien si se pun intr-o oala adanca:
 

Portocalele si lamaile se curata de coaja (cat mai bine) si se taie cubulete, scotandu-se samburii. Se pun in blender la maruntit, iar compozitia astfel rezultata se adauga in oala peste cojile de portocala.



Se adauga apa, si se lasa la fiert un sfert de ora. Se acopera si se lasa la racit peste noapte (8 ore).


Se incorporeaza zaharul si se pune din nou pe foc. Se fierbe pana cand se ingroasa (aproximativ o ora si jumatate) si se pune in borcane. Din 12 portocale ar trebui sa iasa 12 borcanele (aproximativ 200 ml).


Si produsul final:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu