Ingredinte:
solutia de cafea
1-1/2 cana de cafea espresso
2 lingurite de zahar
crema zabaglione
4 oua
100 g zahar
450 g mascarpone la temperatura camerei (eu am folosit 250 g mascarpone si 200 g frisca)
1/2 cana vin Marsala (un vin dulce si tare)
baza
3 pachete de piscoturi
2 linguri de cacao
Preparare:
Se face o cafea tare (o cana si jumatate) in care se dizolva 2 lingurite de zahar cat timp este fierbinte, apoi se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale pana devin pufoase, dupa care se adauga zaharul si vinul (poate fi inlocuit cu o bautura alcoolica dulce).
Se pun pe abur si se bat pana se ingroasa.
Branza mascarpone se freaca pana devine cremoasa, iar peste ea se adauga compozitia din oua, amestecandu-se bine.
Apoi se adauga frisca
Asamblare:
Se inmoaie pe rand piscoturile in cafea si se aseaza in tava. Peste ele se intinde jumatate din crema. Se repeta totul cu un al doilea strat de piscoturi, peste care restul cremei. Se presara cacao peste ultimul strat de crema, si se pune tava in frigider pentru 3-4 ore.
Se serveste rece alaturi de un pahar de limoncello.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu