duminică, 21 aprilie 2013

Cipsuri de cartofi

Voi incepe prin a recunoaste ca sunt o amatoare de cipsuri, dar stiu si cat sunt de nesanatoase. Asa ca, in acest weekend, am decis sa incerc o reteta de cipsuri homemade. Recunosc, nu sunt la fel ca cele cumparate, dar stiu sigur ce contin si au cu mult mai putina grasime.


Ingrediente:

cartofi
condimente (eu am folosit rozmarin, patrunjel, marar, busuioc, usturoi, sare si piper)
ulei de masline

Preparare:

Cartofii se curata si se feliaza cat mai uniform. Acest pas este foarte important! (din pacate eu nu am reusit si unele felii de cartofi s-au ars pe margini)
Feliile de cartofi se pun intr-o cutie. Se presara condimentele si putin ulei de masline (eu am pus 1-2 linguri la 4 cartofi mari) si se amesteca bine. Se inchide cutia si se lasa la frigider pentru cateva ore.



Se pune hartie de copt pe tava de copt, iar feliile de cartofi de aseaza una langa alta (nu se suprapun!) si se da tava la cuptorul incins.


Sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Se scot din tava si se aseaza cat mai rasfirati pana se racesc (in acesta perioada se vor intari putin).


Eu i-am servit alaturi de o salata, dar pot fi consumati si simpli sau alaturi de diferite sosuri. Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu