Hmm... cand ma gandesc la labute ma gandesc automat si la perioada copilariei. Cred ca erau printre putinele prajituri la care imi putem ajuta mama, si eram extrem de incantata atunci cand ma solicita. Ce imi placea poate si mai mult, era faptul ca atunci cand dadeam fursecurile prin glazura unele erau atat de fragede incat se rupeau, si astfel le puteam manca :D
Gata cu amintirile din copilarie, haideti sa vedem cum se fac!
Ingrediente:
150 g zahar praf
350 g faina
1 galbenus
200 g margarina
50 g untura (daca nu aveti puteti folosi unt)
coaja de lamaie
Preparare:
Toate ingredientele enumerate mai sus se pun intr-un bol, si se framanta bine.
Apoi se fac suluri de grosimea unui deget (puteti si o idee mai subtiri) si se taie la 4-5 cm.
Se pun in tava lasand putin spatiu intre ele, iar la un capat se preseaza cu furculita. Labutele astfel rezultate se pun in cuptor la cop. Se lasa pana devin devin aurii pe margini.
Glazura:
150 g zahar pudra
2 linguri cacao
3 linguri de apa
50 g unt
Zaharul si apa si cacaoa se amesteca si se pun pe abur pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga untul si amesteca pana cand glazura este omogena.
Se ia pe rand fiecare fursec, si capatul opus labutei se introduce in glazura, iar apoi prin nuca (de cocos). Daca pe parcurs glazura devine prea groasa, se poate incalzi.
Si iata rezultatul final. Sper ca v-am facut pofta cu aceasta reteta :) Spor la gatit!










Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu