De curând am primit o bucata generoasa de urda. Am mancat din ea ce am mancat, dar cum timpul trecea si bucata de branza nu parea sa isi micsoreze dimensiunea, am decis sa o valorific altfel: facand-o placinta.
Reteta este una simpla, numai buna de o gustare intre mese.
Ingredinte:
- un pachet foietaj (800g)
- 400 g urda
- 2 oua
- 30 g zahar
- 60 g stafide
- jumatate baton de vanilie
Preparare:
Cele doua oua se bat bine si trei sferturi din ele se amesteca cu urda, stafidele, zaharul si vanilia (in cazul in care nu aveti baton de vanilie puteti folosi zahar vanilat in locul celui normal).
In tava pregatita cu hartie de copt se aseaza prima foaie si amestecul de urda.
Acesta se acopera cu cea de-a doua foaie si marginile se lipesc intre ele. Pentru a evita sfaramarea foietajului copt in timpul taierii este de preferat taierea placintei in aceata faza. Cantitatea ramasa de ou batut este folosita pentru a unge placinta inainte ca aceasta sa fie bagata in cuptor.
Acesta se acopera cu cea de-a doua foaie si marginile se lipesc intre ele. Pentru a evita sfaramarea foietajului copt in timpul taierii este de preferat taierea placintei in aceata faza. Cantitatea ramasa de ou batut este folosita pentru a unge placinta inainte ca aceasta sa fie bagata in cuptor.








Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu