Cartoful face parte din lista legumelor de sezon. Bogati in vitamina A, postasiu si antioxidanti, cartofii va pot intari sistemul imunitar si mentine pielea tanara si frumoasa.
Ei pot fi savurati in diverse moduri. Am ales sa va prezint astazi o reteta de cartofi aromati in cuptor.
Ingrediente:
cartofi
2 catei de usturoi
condimente: oregano, busuioc
sare, piper
ulei de masline
Preparare:
Cartofii se curata si se spala bine, apoi se taie in bucati de dimensiune aproximativ egale si se pun la fiert cu putina sare.
Intre timp, se piseaza cei doi catei de usturoi cu niste sare, iar apoi se adauga oregano, busuioc, piper, iar la final 2 linguri de ulei de masline.
Cand cartofii sunt aproape fierti se scurg de apa si fierbinti se pun peste condimentele din vas si se amesteca.
Se acopera si se lasa in castron pana doriti sa ii serviti (sau cel putin jumatate de ora, pentru a trage din aroma condimentelor.) Apoi se pun intr-o tava unsa cu ulei, fara sa ii suprapuneti.
Cand sunt frumos rumeniti si scot si se servesc.
Sunt deliciosi alaturi de o salata, fie ea de salata verde, varza sau de ce nu de sfecla, ca doar e si ea in plin sezon :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu