joi, 21 noiembrie 2013

Ciorba de varza - meniu de noiembrie

Varza este o leguma la indemana tuturor, cu efecte miraculoase asupra organismului. Ea contine numeroase saruri minerale: calciu, potasiu, fosfor, sulf, magneziu, cupru si vitaminele A, B, C, H si K, fiind folosita in tratarea a 80 de boli. Este un deliciu, atat cruda cat si calita, astfel ca nu trebuie sa lipseasca de pe masa in aceasta perioada, mai ales ca are foarte putine calorii.

Ingrediente:
1 varza
1 morcov
1 ceapa
1 ardei rosu
marar, cimbru
sare
otet
apa sau suapa


Preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei.



Intre timp se rade morcovul si se taie marunt ardeiul si se adauga si ele peste ceapa si se lasa impreuna la calit inca 5 minute.


Se adauga apa sau supa, iar apoi varza feliata si cateva crengute de cimbru. Se pune capacul si se lasa la fiert.



La final se sareaza dupa gust si se adauga mararul tocat marunt si 2-3 linguri de otet. Daca doriti sa ingrosati ciorba, puteti adauga 2 linguri de faina amestecate cu apa. 
Asta e tot! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu