joi, 14 noiembrie 2013

Gingerata

Iarna ne bate la usa, iar odata cu ea vine si sezonul gripei si a racelii. Din acest motiv sugerez consumul de ghimbir, pentru ca el nu numai stimuleaza sistemul imunitar, dar si amelioreaza simptomele gripei, avand proprietati antibacteriene, antifungice si antiinflamatoare. Alaturi de lamaie, care datorita continutului ridicat de vitamina C stimuleaza si ea sistemul imunitar, si de miere, un energizant natural avand substante cu efect antibacterian direct, avem un adevarat elixir pentru sanatate.

Ingrediente:
100 g miere
4 cm radacina de ghimbir
zeama de la o lamaie
1.5 l apa
optional: frunze de menta/ busuioc/ rozmarin


Preparare:
Se pune mierea, zeama de lamaie, radacina de ghimbir taiata bucatele, apa si un singur tip de planta aromatica (daca doriti) intr-un blender. Dupa omogenizare sucul rezultat se strecoara si se toarna in sticle.
Se poate servi asa, sau se poate lasa pentru cateva zile (sau ore in zilele fierbinti de vara) si va rezulta o delicioasa bere de ghimbir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu