Conopida este leguma lunii octombrie. Contine vitamine din complexul B, C, K si minerale precum potasiul, calciul, manganul, zincul sau cuprul. De asmenea stimuleaza imunitatea si sistemul nervos.
Este cu atat mai apreciata de cei care doresc sa scape usor de kilogramele in plus, fara sa se infometeze, pentru ca desi este saraca in calorii duce rapid la saturatie.
Si atunci, daca este atat de sanatoasa, de ce sa nu o consumam din plin, mai ales cand este in plin sezon?
Ingrediente:
1kg conopida
4-5 linguri pesmet
3 linguri smantana
3 oua
branza optional
unt, sare
Preparare:
Intr-o oala mare se pune apa la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca se pune conopida curatata si spalata, alaturi de putina sare, si se lasa pana se inmoaie (aproximativ 15 minute)
Intr-o craticioara se pune putin unt la topit, dupa care se adauga 3 linguri de pesment si se prajeste pana isi schimba culoarea.
In acest moment se ia cratita de pe foc si se adauga cele 3 linguri de smantana, dupa care se pune inapoi pe foc pana cand compozitie se ingroasa. La final se stinge focul si se adauga cele 3 oua batute.
Intre timp conopida se toaca (cat de marunt depinde de fiecare).
Separat se unge un vas cu putin unt si se tapeteaza tava cu pesmet.
Se presara un prim strat de conopida, urmat de unul de sos de pesmet.
La mijloc se poate pune un strat mai mare sau mai mic de branza (eu am folosit branza de burduf).
Urmeaza al doilea strat de conopida si un ultim strat de sos de pesmet. Gata! Acum se poate da la cuptor pentru mai bine de jumatate de ora la foc mediu.
Spre final se poate presara putina branza deasupra.
Sper ca v-am facut pofta cu aceasta retata si o veti face cat de curand. De ce nu chiar in acest weekend?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu