luni, 7 octombrie 2013

Falafel

Pentru zilele lungi de post sau pentru cei care din diverse motive au ales sa nu consume carne, iata un inlocuitor pentru chiftele. Falafelul isi are originea in Egipt, cu timpul devenind un fel de mancare popular in Orientul Mijlociu. 
Este foarte bun alaturi de diverse salate, care contin de cele mai multe ori rosii si patrunjel.

Ingrediente:
250g naut
2 oua
o ceapa/ un praz
2 catei de usturoi usturoi
cateva fire de patrunjel
sare, chimen
seminte de susan

Preparare:
Nautul se cantareste si se pune in apa peste noapte. 


In ziua urmatoare se pune la fiert (aceasta dureaza aproximativ o ora). In acest timp se pregatesc restul ingredientelor: ceapa, care poate fi si verde, usturoiul, patrunjelul, chimenul si cele doua oua. Acestea se pun intr-un robot de bucatarie si se maruntesc bine. In cazul in care nu doriti sa folositi oua, acestea vor fi inlocuite cu apa.


Cand este fiert, nautul de strecoara si se marunteste, dar fara a-l face pasta.


Se adauga ingredientele pasate, jumatate de lingurita de sare si seminte de susan (dupa preferinta).


Din aceasta compozitie se formeaza chiftelute pe care le aplatizati si le prajiti la foc mic pana se rumenesc frumos.


Deoarece nu sunt adepta a prajelilor, voi incerca in curand o reteta de falafel la cuptor. Revin cu detalii!
Pana atunci incercati-le cu incredere, sunt tare bune!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu