marți, 31 decembrie 2013

Ciorba "falsa" de burta - meniu de decembrie

Intr-un top al superalimentelor lunii decembrie realizat de Huffington Post ciupercile ocupa prima pozitie. Si nu e de mirare, deoarece desi au putine calorii, sunt o sursa excelenta de proteine (fiind cel mai bun substitut pentru carne, dar fara hulitul colesterol), usor de digerat si continand toate vitaminele (A, B1, B2, C, D) si mineralele (fier, potasiu, zinc) de care organismul nostru are nevoie pentru o buna functionare tot timpul anului. 
De aceea va propun in aceasta perioada sa incercari varianta "light" a celebrei ciorbe de burta.

Ingrediente:
500 g ciuperci (de preferat pleurotus)
1 morcov
1 ceapa
2 catei de usturoi
2-3 gogosari murati
zeama de pe gogosarii murati


Preparare:
Am spus ca ciupercile ar fi de preferat sa fie pleurotus, asta pentru ca au o textura mai asemanatoare burtii, dar daca nu gasiti sau pur si simplu nu va plac, puteti folosi la fel de bine alt tip de ciuperci.
Si acum, ca avem toate ingredientele necesare, haideti sa ne apucam de treaba!
Prima data curatam ceapa si morcovul, le taiem cubulete, feliute sau cum va doreste inima, si le punem la fiert. Cand s-au inmuiat, le facem pasta folosind blenderul de mana (daca nu aveti unul, mutati toata compozitia intr-un blender vertical).


Cat timp legumele fierb linistite in oala, taiem felii ciupercile curatate. Cand supa e gata, adaugam ciupercile, si le lasam si pe ele sa fiarba la foc mic.


Nu dureaza mult, asa ca trebuie sa pregatim ultimele detalii. Cei doi catei de usturoi (fie trei daca nu sunt prea sanatosi) ii curatam si ii zdrobim. Apoi scoatem cativa gogosari din borcan (vreo 3-4) si ii taiem feliute subtiri. Mai adaugam 2-3 linguri de otet de pe gogosari si sare dupa gust si ciorba este gata.


Se serveste fierbinte alaturi de putina smantana (optional). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu