Mandarinele sunt gustoase si ar trebui sa faca parte din alimentatia zilnica in aceasta perioada. Ele contin o cantitate mare de beta-caroten precum si vitamine precum C, B, E, K si mineralele calciu, fosfor, fier. Astfel lupta impotriva anemiei, imbunatatesc sistemul imunitar, avand proprietati antioxidante si detoxifiante.
Iar cand ma gandesc la iarna, in special la luna decembrie, pe langa mirosul de portocale, asociez si aroma de scortisoara. Astfel, aceste doua ingrediente nu au cum sa lipseasca din desertul lunii decembrie. Pe langa ele mai adaug niste mere si putine migdale, si parca nu ar putea rezulta ceva mai simplu si aromat. Si daca mai pui si faptul ca e de post, nu mai e nici un motiv sa nu il incercati cat mai repede.
Ingrediente:
un mar mic (sau jumatate din unul mare)
o mandarina mica
un pumn de migdale (50 g)
50 g faina neagra
50 g zahar brun
doua linguri ulei (migdale, cocos, floarea soarelui)
nucsoara, scortisoara
Preparare:
Migdalele se maruntesc foarte bine in blender (pana aproape de punctul de a se transforma in unt de migdale), se adauga faina si jumatate din cantitatea de zahar (~25 g). Pana a ajunge la consistenta dorita, se adauga ulei. Se presara putina scortisoara si, numa daca doriti, putina sare. Gata, sa trecem acum la prepararea fructelor.
Se curata si se spala fructele, se taie bucatele, dupa care de adauga restul de zahar si putina nucsoara si scortisoara.
Se pregatesc ramekinele (sau care o fi pluralul de la ramekin) si se umplu jumatate cu fucte, iar deasupa "aluatul". Se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la foc mic.
Si asa de simplu, din doi pasi si trei miscari e gata desertu :) Sper sa va placa si voua la fel de mult cum ne place noua!


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu