marți, 31 decembrie 2013

Varza de bruxelles la cuptor - meniu de decembrie

Varza de bruxelles este una din cele mai bune surse de fibre, vitamine si minerale. Contine vitaminele A, C, E si K si acizi esentiali Omega 3. Fibrele continute scad coresterolul si ajuta digestia, iar prezenta vitaminei C stimuleaza sistemul imunitar. In plus ea alcalinizeaza corpul, luptand impotriva bolilor cauzate de excesul de acid in organism (de exemplu cancerul). 
Si daca tot este in plin sezon, haideti sa profitam de ea si data viitoare cand vedeti o caserola cu varza de bruxelles luati-o si incercati aceasta reteta.

Ingrediente:
400 g varza de bruxelles
o bucata sanatoasa de branza (vreo 300 g)
2 lingurite pline de mac
3 oua
sare

Preparare:
Varza de bruxelles se spala si se curata frunzele de deasupra, iar apoi se taie in jumatate si se pune 5 minute la oparit in apa cu sare.


Branza se rade sau se marunteste bine, se amesteca cu macul, iar peste tot se adauga cele trei oua batute bine. In cazul in care branza nu este suficient de sarata se adauga sare dupa gust.


Se ia tava, se unge cu unt sau cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Varza de bruxelles oparita si spalata cu apa rece se aseaza in tava, se imbraca in sosul de branza si se acopera totul cu un strat de pesmet. Apoi se da la cuptor pentru vreo 40 de minute.


Este gata cand este frumos rumetita. Daca va place varza de bruxelles trebuie sa incercati aceasta reteta, iar daca nu, puteti sa ii acordati o sansa. Pana la urma nu trebuie sa uitam ca este extrem de sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu