joi, 26 septembrie 2013

Ciorba de legume - meniu de septembrie

Haideti sa incepem cautarea legumelor ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa in aceasta luna!
Fasolea verde face parte din lista legumelor de sezon in luna septembrie, alaturi de morcovii dulci si plini de suc. Pe listele de cumparaturi a acestei luni trebuie sa se afle si ardeiul gras si telina.
Bun, acum haideti sa ne folosim de aceste informatii si sa facem o ciorba!

Ingrediente:
4 cartofi
2 morcovi
500g fasole verde
1-2 cepe
1 ardei gras
1/4 telina
apa
sare, patrunjel tocat

Preparare:
Toate legumele si curata si se spala bine.
Cartofii se taie cubulete, morcovul se rade si se pun la fiert alaturi de fasolea verde.


Separat se pun la fiert in putina apa ceapa, ardeiul si telina. Cand acestea devin moi se opreste focul si, folosind blenderul de mana, se fac pasta. Aceasta se toarna in oala peste restul legumelor. Eu am facut asta pentru ca nu imi place sa gasesc in ciorba bucati de ceapa, ardei sau telina. Totodata, pasandu-le ciorba va fi putin mai densa.


Cand toate legumele sunt fierte se adauga parunjelul, se sareaza dupa gust si ... gata!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu