luni, 30 septembrie 2013

Briose cu pere si nuci - meniu de septembrie


La capitolul fructe, vedele lunii septembrie sunt perele dulci, parfumate si zemoase. Acestea pot fi acompaniate cu succes de nucile crocante care se gasesc din belsug in aceasta perioada. 
Atunci, haideti sa facem niste briose aromate!

Ingrediente:
200g faina
100g zahar
3 oua
50g unt
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
coaja de portocala sau lamaie
2-3 pere
un pumn de nuci/migdale prajite


Preparare:
Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilinat, dupa care se adauga coaja de lamaie sau portocala, untul topit si se amesteca. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza treptat.


Separat se curata perele si se dau pe razatoare, iar apoi se adauga peste nucile prajite si maruntite.


Cele doua se amesteca si se toarna in forme.


Si acesta este rezultatul final:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu