miercuri, 11 septembrie 2013

Inghetata de lavanda

Trebuie sa recunosc ca sunt innebunita de lavanda. Imi place atat mirosul cat si gustul ei. Si cum inca temperaturile sunt ridicate, ce poate fi  mai bun decat o inghetata de lavanda? Am preferat sa nu folosesc oua, smantana sau zahar, asa ca le-am inlocuit cu banane.

Ingrediente:

150 ml lapte
1 lingurita lavanda
2 banane bine coapte

Preparare:

Se amesteca laptele cu lavanda si se pune pe foc pana ajunge la punctul de fierbere. Apoi focul se stinge, iar laptele se acopera cu o farfurie si se lasa peste noapte sa ia din aroma lavandei.
A doua zi se paseasza bine cele doua banane si se amesteca cu laptele strecurat. Se da la congelator si se amesteca din jumatate in jumatate de ora pentru a evita formarea cristalelor de gheata (asta daca aveti rabdarea necesara). In cazul in care doriti sa puneti inghetata in forme asteptati sa inceapa sa inghete si atunci mutati-o.
Inghetata va fi dulce datorita bananei cu o aroma discreta de lavanda.



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu