Imi place toamna. Imi plac in special acele zile cu soare bland si frunze aramii care plutesc usor la fiecare adiere de vant. Insa vin si unele racoroase, in care norii parca nu mai vor sa plece si se scutura incet, plictisiti si ei de atmosfera creata. Intr-o astfel de zi posomorata va recomad sa savurati o supa calda de ceapa, numai buna sa va incalzeasca sufletul.
Ingrediente:
25g unt
o lingura zahar
o lingura faina
500g ceapa
2l apa
sare, piper, foi de dafin
branza
crutoane
Preparare:
Vom incepe prin a topi untul in care sa pune zaharul, iar cand acesta s-a topit se adauga ceapa taiata julien. Se prajeste timp de 15 minute, pana devine moale si incepe sa se caramelizeze.
In acest moment se adauga faina si se mai lasa un minut, dupa care se adauga apa (sau dupa caz, supa). Se lasa sa fiarba la foc mic jumatate de ora.
Daca vreti sa fie mai densa si cu mai putine bucati de ceapa, luati blenderul de mana si pasati o parte din ceapa. Se adauga 2-3 foi de dafin, piper si sare dupa gust si se mai lasa la fiert 2-3 minute.
In acest moment se adauga faina si se mai lasa un minut, dupa care se adauga apa (sau dupa caz, supa). Se lasa sa fiarba la foc mic jumatate de ora.
Daca vreti sa fie mai densa si cu mai putine bucati de ceapa, luati blenderul de mana si pasati o parte din ceapa. Se adauga 2-3 foi de dafin, piper si sare dupa gust si se mai lasa la fiert 2-3 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu