Septembrie este ultima luna in care dovleceii mai pot fi gasiti pe alese, asa ca trebuie profitat din plin de beneficiile lor. Tot in aceasta luna apare si spanacul de toamna, alaturi de praz.
Si atunci de ce sa nu ne bucuram de ele intr-un quiche?
Si atunci de ce sa nu ne bucuram de ele intr-un quiche?
Ingrediente:
2 dovlecei (~600g)
250g spanac
1 praz
2 catei de usturoi
2 oua
1 lingurita de patrunjel tocat
1/2 lingurita sare, piper
branza
Dovleceii se curata, se spala, se taie cubulete, iar apoi se pipereaza. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun bucatile de dovlecel si se dau la cuptor pentru 30 minute.
In acest timp, prazul se feliaza si se caleste intr-o lingura de ulei. Cand s-a inmuiat se adauga spanacul si cateii de usturoi pisati. Se lasa pana spanacul s-a calit.
Bucatile de dovlecel copt se scot din cuptor si se pun peste spanacul calit. Acest amestec se aseaza pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.
Separat se bat cele doua oua si se adauga sarea si patrunjelul.
Oul batut se imprastie in tava peste spanac si dovlecel, iar apoi tava se da la cutor pana cand totul s-a rumenit frumos (aproximativ jumatate de ora).
Spre final se presara putina branza. Este delicioasa, potrivita atat ca si aperitiv cat si ca fel principal. Cu putin ketchup deasupra, unii ar putea spune ca este un fel de pizza :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu